Eilen valmistui ja jäi heti käyttöön itselleni tehdyt pitkät villasukat. Ohje on Novita lehdessä Talvi 2005 ja mallin nimi on Valkoiset pitkät sukat. Lankana minulla on tuollainen oranssi (?) Nalle aloevera ja kulutus oli 118 g. Malli oli iha helppo neuloa ja silti onnistuin sukkii muutamia virheitä tekemään. Mutta malli on kyllä mieleinen, näitä tulee tehtyä lisää. Tosin hieman mietityttää tuo Nallelanga kestävyys? Kärkikavennukset myös hieman oudot, jatkossa varmaan sen teen oman mallin mukaan.

 

Liki puoli vuotta mennyt, kun aloin lankavarastoani pienentämään. Neulonut olen pikaisen laskennan mukaan neulonut 4416 grammaa lankaa ja uutta lankaa on varastoon 3080 grammaa. Viimeiset ostokset tein eilen ja ne on ostettu ajatuksella KYJY-neule. KYJY:Ssä kyllä on tarkotitus muuten käyttää oman varaston lankoja, niitähän siis piisaa. Nyt onkin teettänyt kovasti töitä, kun olen koettanut löytää sopivia malleja noihin olemassa oleviin lankoihin. Joitakin nyt olen onnistunut löytämään ja luulen pääseväni ainakin alkuun KYJY:ssä. Parina päivänä olenkin uppoutunut netin ja lehtien neuleohjemaailmaan ja väliajat sitten penkonut lankakaappia sekä valikoinut sopivia puikkoja. Puikkojen osalta hankintoja pitää vielä tehdä, pyöröpuikko valikoima ei ihan riitä ja nyt olenkin miettinyt esimerkiksi Knit pro-pyöröpuikkosetin hankintaa?

 

Mutta nyt itselleni hieman listaa suunnitelluista KYJY-töistä. Listahan ei ole ehdoton ja varmasti tulee muuttumaan tämän tempauksen aikana. Tavoitteena on kuitenkin tehdä jotain muuta, kuin pelkkää sukkaa.

 

1. virkattu kesäkassi itselleni

2. tiskirättejä

3. tossut itselleni

4. Villapusero Paavolle

5.Villasukat kummipojalle

6. Pipo Elinalle

7. Huivi äidille

8. Hattu Annille

9. Kauluri itselleni

10. Kauluri Paavolle

11. Tunika itselleni (novita syksy 2009)

12. Kännykkäpussit * 5

13. kesäkassi

14. villasukat kärjestä aloittaen (sarjassa opi uutta)

15. bolero/hihatin itselleni

16.tunika Elinalle

17. Neulottu kesäpusero itselleni

18. Kauratyyny virkattu/neulottu

19. Slipoveri itselle (Novita syksy 2006?)

20. Lapasia lapsille

21. Virkattu huivi

22. Neulottu huivi

23. Pitsineulesukat

24. Sukat äidille

 

Eli ainakin mietittynä on nuo vaaditut 24 työtä. Epäilen vahvasti noin monen minulle ison työn tekemistä näinkin lyhyellä aikaa. Listassa on myös virkattuja töitä ja virkkaamistahan minä en ole juurikaan harrastanut.

Ihan tässä jo alkaa jännittämään tuleva käsityöurakka, kohta sitä pääsee aloittamaan

Oikein ihanaa Juhannusta!

 

Anne-Mari