Lämpimät säät vain jatkuu ja meikäläinen neuloa paukuttaa villalankaa. Viime päivinä olen keskittynyt neulomaan jo aloitettuja töitä ja miettimään jäljellä olevia aloituksia. Nyt on vain muutama kyjy-työ aloittamatta ja olen koettanut tarkkaan miettiä, mitä ehdottomasti haluan syksyn aikana neuloa. Ja yksi työ oli lapaset kummipojalle ja ne aloitinkin tänään. Yllätys yllätys, sopivaa lankaa ei valtavasta varastostani jälleen löytynyt, joten pitkän harkinnan päätteeksi hain kaupasta kerän mustaa 7 veikkaa. Valkeat raidat ja tuleva kuvio tulee kaapista löytyneillä luonnonvalkoisilla jämillä.

Ja kyjy-töissä minullakin on vaikeuksia muistaa, mihin jäin viimeksi neuloessa ja mitä kokoa/silmukkamäärää neulon. Ja etenkin millä puikoilla olen neulonut, jos olen puikot joutunut ottamaan toiseen työhön. Paremmalla kirjanpidollahan tässä ei olisi mitään ongelmaa, mutta kun vaan koettaa luottaa omaan muistiin.

Pian on aika päästää puikoille viimeiset kyjy-aloitukset ja sitten alkaakin armoton neulominen. Tekisi mieli tehdä ensin alta pois kaikki pienet neuleet ja sitten keskittyä isompiin. Mutta varmaan on hyvä jättää välitöiksikin muutamia pienempiä neuleita, jottei ihan turhaudu suurten neuleiden edessä sitten joulun alla.

Anne-Mari