Tänään on viimeinen päivä valmistella juhannusaattona aloitetut kyjytyöt ja näin tein myös minä. Viimeisimpinä valmistuivat kyjy-aloitus nro 12 eli villapusero Paavolle. Tähän on ohje otettu novita-lehdestä ja tarkoitus oli kirjoa kuva. Kuva kuitenkin jäi, koska neuloessa tein jotain väärin ja pusero ei kyllä millään miellytä, liian isokin on. Valmis se kuitenkin on ja ehtii pojan kasvamista odotella mitä eteen kirjoisi ja mitä tekisi tuolle epäonnistuneelle kaulukselle. Jokin meni pieleen ja pahasti. Lankaa kului 342 grammaa.

ja kyjyaloitus nro 17 eli villasukat kärjestä aloittaen. Näissä silmukat on luotu Magic cast on- tekniikalla ja muuten ohjeita on poimittu vähän sieltä sun täältä. Aika paljon tuo kantapää teetti minulla työtä, jostain syystä ohjeen tulkinta oli hirmuisen vaikeaa ja vasta tällä viikolla eräänä yönä onnistuin saamaan ensimmäisen kantapään oikein. Ohuilla puikoilla sai kyllä ohutta lankaa tikutella ja tuntui ettei valmista tule ikinä. Tykkään kyllä lopputuloksesta ja toivon, että tästä lanfasta neulottu sukka kestää myös käyttöä. Lankahan oli Austerman Step (ilmeisesti) ja sitä meni koko kerä ja vaakan mukaan 94 grammaa.

Kaikenkaikkiaan kyjyilyssä kulutin lankaa pikeiasen laskutoimituksen jälkeen 3945 grammaa eli keskimäärin tein 164 grammaisia töitä. Pari työtä ei onnistunut vaikka miten luin ohjeita ja se hieman harmittaa, koska aika loppui kesken niiden korjaamiseen, mutta olihan joukossa myös töitä, jotka onnistuivat ja niitä onnistuneita nyt koetan jälkikäteen mietiskellä. Lopputuloksena ihan kiva fiilis.

Rauhallista Joulua ihan teille jokaiselle!

Anne-Mari