Neuloin yhtenä kyjy-työnä tytölleni pipon (aloitusnro 4). Ohjeessa (Novita kesä 2009) langanmenekki oli 50 grammaa ja meikäläinen sokeasti näin luuli olevan ja tikuttelin pipon valmiiks 8.12. Vaaka kuitenkin paljasti pipon painoksi vain 36 grammaa ja siitäpä alkoikin pikainen pohdinta, mitä pipolle kaveriksi. Jotain vaikka silmät kiinni neulottavaa, jotain joka ei vie hyvää neulomisaikaa muilta vielä pahasti keskeneräisiltä kyjy-töiltä. Niin siis puikoille lähti sama lanka eli Novita Mohair ja muistaakseni 140 silmukkaa...lopputuloksena on noin 25 cm korkea tuubikauluri neidille, lankaa kului 49 grammaa. Saaja ainakin itse on tyytyväinen. Ja periaatteessa minäkin, koska ihan summanmutikassa päädyin silmukkamäärään ja melko passeli tuubista tuli.

Maanantaina sain vihdoin ja viimein haettua kotiin äitipuoleni Tallinnan tuliaiset minulle. Kolme vironvilla-kerää, joista toivon mukaan joskus syntyy huiveja. Koskaan en ole vironvillaa neulonut ja nyt alkaakin kyjytöiden valmistuttua mietintä, mitä näistä voisi yrittää neuloa. Lankoja en itse punninnut  vaan luotan kerässä olevaan painoon ja näin ollen lankavarastoni jälleen kasvoi 562 grammalla.

Vielä on kolme kyjy-työtä kesken, mutten ihan vielä ole valmis luopumaan toivosta...vaikkakin neulomisaika alkaa uhkaavasti käydä vähiin. Mutta on tässä vielä reilu viikko aikaa ja muutama yövuorokin jäljellä...joten kova loppukiri on nyt alkanut.

Rauhallista Joulunodotusta!

Anne-Mari