Jeps, nyt sitten saapui viimeinenkin lähetys, mitä tilasin. Nyt siis tuli päivin kudepuodista kotimaista villalankaa sekä bambulankaa. Sukkalankaa on 900 g ja bambua 450 g.



Aiemminhan jo julkaisin kuvat, joissa oli dropsin alesta ostetut langat, 1700 grammaa. Sekä kirpparilta ostetut maija-langat, 674 g ja baby ull-lankaa 195 g. Kaikenkaikkiaan lankaa kantautui tähän mökkiin 3960 grammaa...ja suunnitelmahan oli pienentää jo entuudestaan suurta varastoa...hups devil.

No joo, neulottu on välillä myös. Mustaa lankaa kun en tykkää neuloa, niin ajattelin kokeilla sitä näin valoisaan aikaan. Mutta ei, en mä siltikkään tykännyt sitä neuloa. Novitan musta tico-tico vielä jotekin halkeilikin neuloessa, joten ei ollut niin hyvä fiilis näitä sukkia tehdessä. Itselleni siis neuloin perus sukat ja kun en ole ennen tehnyt varteen sileää neuletta, ajattelin kokeilla. Ja raitalangaksi valikoitui aiemmin valmistuneista sukista ylijäänyt vihreäkirjava tico-tico. En ajatellut ensin kohdistaa raitoja mitenkään, mutta tuossa langassa on yhdessä kohtaa niin erisävyinen kohta, joten purkuun meni ensimmäinen yritys. Mitenkään tarkasti en raitoja nytkään kohdistanut, kunhan sinnepäin sävy löytyi ja siitä aloin neulomaan ja ihmeen hyvin raidat täsmäsivät. Purkutyötä sain harrastaa myös toista sukkaa tehdessä, kun vanhasta muistista neuloa tikutin joustinneuletta sen sileän sijaan. Takkuisesta tekemisestä huolimatta tykkään lopputuloksesta.



Tässä samat sukat toisesta kulmasta



Lankaa näihin kului vaivaiset 71 grammaa, vaikka varttakin on ihan mukavasti. Nyt työn alla on äitienpäivälahja ja sen jälkeen ajattelin paneutua noihin fabel lankojen raitoihin. Äkkivilkaisulla en niistä mitään yhtäläisyyttä löytynyt ja mukava olisi saada raidat kutakuin kohdilleen. Vinkkejä otan ilomielin vastaan.

Anne-Mari