Huhtikuun ensimmäinen päivä aloin virkkaamaan isöäidinneliöitä ja sen tarkempaa suunnitelmaa en tehnyt, katsoin jaksanko virkata kassin, tyynyn tahi peiton. Lappuja kun on kiva koukuta silloin tällöin vaikka miten vähissä erissä. Ja näitä lappuja on tehty täällä kotona, automatkoilla, synnytyssalissa ja vauvan kanssa osastolla ollessa. Lappuja on yhteensä 132 kappaletta ja peitolla on kokoa noin 105*140 cm. Reunaan virkkasin kolme kerrosta pylväitä ja idea peittoon syntyi selatessa virkkauksen ilo-kirjaa, toki myös netti pullistelee toinen toistaan ihanempia peittoja. Tässä kuvia minun tekeleestäni:

















Kokoahan peitolla olisi voinut olla enemmän, mutta tuo valkoinen lanka loppui ja päätin, etten nyt tähän työhön halua ostaa  lisää lankaa ja samaa lankaa en edes olisi saanut ostettua, sillä valkea lanka oli vuosi sitten kesällä ostamani jättikerä jotain mysteerilankaa. Kirjava lanka on Novitan Santorini. Langankulutus minun pikkuvaa'alla 789 grammaa. Viimeisessä kuvassa kaikki langanpäät, liki 2 litraa. Keskimäärin 3,8 lappua per päivä, tosin toisina päivinä ei tullut tehtyä yhtikäs mitään.

Kesän lähestyessä huomasin minäkin viihtyväni paremmin koukun kuin puikkojen kanssa, tätä samaa ilmiötä olen huomannut myös muilla.

Anne-Mari