Tämän viikon on lapset lomailleet tässä kotosalla ja mies on ollut rattoisasti töissä,  lapsilla 9 lomapäivää ja niistä mies on ollut töissä vain 8 päivää. Ei olla ihmeitä tehty, kunhan on koetettu säilyttää järki ja selvitä päivistä.Nuorimmainen tekee hampaita ja on tyytyväinen vain sylissä - valitettavasti myös öisin. Ja tällä viikolla piti ihan miettiä tätä omaa elämää ja sen tarkoitusta. Vaikka mä olen itse näin monta lasta halunnut, niin hirvittävän vaikea se on silti aina niistä omista tarpeista luopua, pienten tarpeiden vuoksi. Siis ihan aina ja kokoajan. Omasta mielestäni mä en edes niin hirvittävästi kaipaa ollakseni onnellinen, viihdyn ihan hyvin tässä kotosalla ja tykkään puuhastella lasten kanssa. Käsityöt ja etenkin langat tuovat minulle sen mitä muut hakevat kaupungin vilinästä. Mutta kun nykyään ei oikeasti ole aikaa tehdä käsitöitä, jos en luovu kokonaan nukkumisesta. Nytkin koetin viikon aikana neuloa perussukkaa, jotten tavoittelisi liikoja lasten kanssa lomaillessa. Mutta tuntuu siltä, että heti kun sain puikot käteen, oli jollain jokin pakottava tarve - jonka ainoastaan minä pystyin selvittämään. Ja tosiaan jos ainoa vapaa-aika käsitöiden tekoon on klo 01-04 välillä, niin siihen on jo oman mielenterveyden vuoksi sanottava, hei haloo menehän mamma nukkumaan. Mielessä kävi jo ajatus vanhuuden yksinäisistä päivistä, silloinko sitä on aikaa kiikkutuolissa istua ja kutoa? Eikö tosiaan aiemmin? No aika näyttää, siihen asti harrastetaan yökutomista niin kauan kuin silmät kestää. Ja pää.

Tässä tänään valmistunut ja ihanan lämpimäksi koekäytetty tunika. Kyjyaloitus nro 13 eli tunika itselleni Novitan puro-langasta. Tämän mallin neuloin vihreänä  jo edellisessä kyjyssä ja siinä en saanut kaarrokkeen kuvioneuletta onnistumaan ja se on jäänyt mieltä kaihertamaan. Tällä kertaa onnistui tuo pitsiosuus myös ja olikin ihan helppo, kun alkuun pääsi. Tosin nyt käytin silmukkamerkkejä ja niihden avulla kuviokohta pysyi varmasti paikoillaan. Ja voi sitä fiilistä mikä tuli, kun tajusin, että tämähän onnistuu. Pienoinen kipinä heräsi myös sen aiemman kaivamiseen kaapista ja pikkainen korjaustoimenpide...katsotaan nyt.  Kuvaajina toimivat lapset 4-v ja 9-v.



Lankana Novitan puro, sävy luumupuu ja tykkään kovasti. Langanmenekki 364 grammaa. Ohje löytyy Novitan lehdestä syksy 2009.

Kyjythän sitä varmasti eniten ahdistusta tuottaa, kun tiedostaa sen, että tekemistä on enemmän kuin aikaa. Vaikka kyllähän minulla ilman kyjyäkin on huimasti enemmän painoa siellä haavekupin puolella. Mutta nyt nauttimaan hetkeksi lasten seurasta, ennen yötä ja omaa aikaa.

Tänään on ollut viikon paras päivä, aurinkokin näyttäytyi.

Anne-Mari